Floep!
Bezoekadres:
Steenwijkstraatweg 78A, Meppel
Contactgegevens:
- Mobiel Sjoerd: +31648757191
- Mobiel Vera: +31611270760
- Email: info@78a.nl
Je vindt ons ook op social media
Follow us

Vera

Vera

Mijn naam is Vera Wapstra, ik ben 18 jaar en studeer Ontwerp en Media aan het Cibap. Voor deze opleiding heb ik een halfjaar stage gelopen bij Sjoerd Banga en zijn bedrijf Up North. Tijdens deze stage ben ik behoorlijk wat uitdagingen tegengekomen, maar op persoonlijk vlak ben ik niet zover buiten mijn comfort zone gegaan, als tijdens de fotoschoot die ik met Sjoerd heb gedaan.
 
Tegen het einde van mijn stage stelde Sjoerd namelijk voor om een fotoshoot te doen. In eerste instantie heb ik erg getwijfeld of ik dat wel wilde, ik zag er namelijk best heel erg tegen op. Ik sta niet graag op die manier in het middelpunt van de belangstelling. Desondanks heb ik het gedaan, omdat ik ook wel wist dat het een grote overwinning op mezelf zou zijn, maar ook omdat dit een gelegenheid was om van Sjoerd meer te leren over fotografie.
We hebben de shoot gedaan op een unieke locatie. Een oude melkfabriek in Kolderveen. De dag zelf eerst alles voorbereid. Dat was ook al een ervaring op zich. Evelyn Bökkerink van New Look deed mijn haar en Ria van De Petticoat bood ons kleding aan die wij mochten lenen voor de shoot. Yvonne Huisstede hielp ons bij het samenstellen van de outfits. Daarna met Sjoerd op de locatie alles klaargezet en het feest kon beginnen.

Tijdens de fotoshoot vond ik het in het begin best ongemakkelijk om voor de camera te staan, maar toen we eenmaal een tijdje bezig waren werd het steeds makkelijker voelde ik me goed om mijn gemak. Dit was ook mede doordat Sjoerd gewoon een goede sfeer neerzet. Wat voor mij fijn was, was dat ik al een half jaar met Sjoerd had samengewerkt, zodat je elkaar goed kent. Hierdoor was er wel het vertrouwen dat ik voor zo’n shoot nodig had.
 
De shoot was voor mij persoonlijk, maar ook voor mijn opleiding, een goed leermoment. Zo heb ik zelf ervaren hoe het voelt als je gefotografeerd wordt en hoe belangrijk het is dat je daar als fotograaf rekening mee houdt. Dit deed Sjoerd super. Daarnaast kon ik ook zelf zien wat er gebeurt als je het licht in een bepaalde richting verplaatst of het harder of zachter zet, dan merk je ook dat een foto er ineens heel anders uit ziet als je het licht veranderd.
Deze shoot is voor mij echt een overwinning geweest op mezelf. Door de mooie en verrassende foto’s die het opgeleverd heeft, ben ik blij dat ik het gedaan heb. Ik vond het misschien wel spannend, maar het is zeker de moeite waard geweest.
Groetjes,
Vera
  

Comments: 2

Post a Comment