Floep!
Bezoekadres:
Steenwijkstraatweg 78A, Meppel
Contactgegevens:
- Mobiel Sjoerd: +31648757191
- Mobiel Vera: +31611270760
- Email: info@78a.nl
Je vindt ons ook op social media
Follow us

Een gave videoclip gefilmd in 2 uur, like WTF!?

Een gave videoclip gefilmd in 2 uur, like WTF!?

Binnen 24 uur een idee opbouwen, een script schrijven en mensen regelen. Behind the scenes bij de productie van de Studio 78a launch clip.

In een impulsieve bui kregen wij het idee voor een mooie filmstijl ter ere van de lancering van Studio 78a. En dat in die week een ‘vrijdag de 13e’ viel was helemaal perfect. Studio 78a is een nieuw concept van Banganimation waar wij alle fotoshoots (van glamour tot familieshoots) onder brengen. Ook hier met de ‘Banganimation’ filosofie: pure fotografie van ‘echte mensen’ met een flinke dosis beleving. De nieuwe website was al klaar, dus was het nog zoeken naar een goed moment om deze te lanceren. Dat werd 13 uur op vrijdag de 13e.

Voor Up North stagiair Anouk Brouwer was het de eerste keer om mee te lopen bij een filmproject. Zij nam de styling (kleding en make-up) van ons model van de dag (Maud) voor haar rekening. Naast Anouk hielp Joanne Yap mee aan de film door te figureren en als extra cameravrouw. Kunstenaar Wessel de Ruijter stelde zijn Stubekaber ter beschikking voor de opnames.

Het was super vet om te zien hoe zo’n film wordt aangepakt.
Anouk Brouwer

Op woensdagavond 17.45 uur was iedereen bij de studio en konden Anouk en Joanne beginnen met het “film ready” maken van Maud. Grove gouden sieraden, gescheurde panty, korte short, leren biker jacket, crop top, rode lippenstift, zonnebril met gouden detail, rode nagellak, stoere booties met ook weer een gouden detail en tot slot het haar in een messy knot.

Opnames Studio 78a

Een uur later konden wij beginnen met de opnames. Als filmlocatie was de keuze gevallen op een oud bedrijfspand. Op die plek konden wij alle opnames voor de film maken.

Om een studio sfeer te creëren maakten we gebruik van flitslampen, videolampen een rookmachine en andere fotografie attributen. Allemaal spullen die wij met shoots regelmatig meeslepen naar de fotolocatie.

Opnames Studio 78a

Door uit de hand te filmen kregen de shots een dynamische look.

Opnames Studio 78a - Studebaker

De Studebaker van Wessel uit 1949. Wat een gave Amerikaan is dat!

Alle shots werden uit de hand gefilmd met een continue camerabeweging en vaak onder een extreme hoek. Op deze manier zou het eindresultaat er een stuk indrukwekkender uitzien dan alles eigenlijk was 🙂

Maud krijgt uitleg van Wessel over de Studebaker.

Maud krijgt uitleg van Wessel over de Studebaker.

Rond 21 uur waren we klaar met de shots en hebben we samen de eerste ruwe beelden bekeken. Vervolgens met een drankje/ijsje de toffe avond afgesloten.

De montage werd volledig in After Effects uitgevoerd. Voor de ‘ruwe’ look werd er gebruik gemaakt van extra video-layers met grungy effecten, filmleaks, etc.

Montage Studio 78a clip

Donderdag heeft Sjoerd de clip gemonteerd en laat trots een tussenresultaat aan Erika zien.

Op vrijdag de dertiende om 13 uur is de clip gelanceerd en te zien op de website 78a.nl en de Facebookpagina van Studio 78a en natuurlijk op de Facebook pagina “Shot by Banganimation”. Binnen 1 dag hadden wij 3.000 views en is de clip 1.000 keer in zijn geheel bekeken.

De weg naar deze clip is te vergelijken met de weg van photoshoots. Iedereen die hieraan deelt neemt gaat mee het avontuur in. Lekker impulsief, niks is te gek en geschikt voor iedereen.

Credits:
Camera: Sjoerd Banga en Joanne Yap
Montage: Sjoerd Banga
Kleding en make-up: Anouk Brouwer
Studebaker: Wessel de Ruyter
Blogtekst: Anouk Brouwer

Comment: 1

  • Edwin
    25/04/2017 16:06

    Cool! Ik was mij er niet van bewust dat het zo snel kon gaan, de clip is erg leuk geworden!

Post a Comment