Floep!
Bezoekadres:
Steenwijkstraatweg 78A, Meppel
Contactgegevens:
- Mobiel Sjoerd: +31648757191
- Mobiel Vera: +31611270760
- Email: info@78a.nl
Je vindt ons ook op social media
Follow us

Thirza

Thirza

Op Facebook zag ik een voorgesteld bericht voor een artistieke shoot. Vanuit mijn voorkeur voor meer ‘kunstachtige’ fotografie en de stille wens om nu toch echt eens een mooie, bijzondere foto van mezelf te laten maken heb ik gemaild naar Studio 78a of ik langs kon komen. Meteen kreeg ik een enthousiaste reactie en de afspraak was gemaakt.

Eigenlijk heb ik er nooit zo van gehouden; gefotografeerd worden. Het voelt ongemakkelijk om ineens te moeten poseren voor een camera, op leuke en mooie momenten voelt het soms als afleiding van het moment zelf. Je wilt toch liever gewoon genieten van dat mooie uitzicht of gezellige moment? Voor mij dan ook geen Instagram of wekelijkse update van mijn profielfoto op Facebook. Wel kan ik uren genieten van door Pinterest scrollen waar bijzondere en professionele foto’s op worden geplaatst. Ik waardeer  fotografie vooral als kunstvorm.

Toch vond ik het jammer hoe weinig foto’s ik van mezelf heb na mijn kindertijd. Mijn gewoonte om weg te duiken wanneer er een foto wordt gemaakt of een gekke bek te trekken hebben niet veel leuke foto-herinneringen opgeleverd. Dit jaar wilde ik hier verandering in brengen. Het leek me toch wel erg leuk een keer echt mooie foto’s te laten maken. Sowieso leuk voor later en het was nu ook eens tijd om gewoon op de foto te dúrven gaan.

Niet één, maar twee shoots

De shoot werd gedaan op een hele bijzondere locatie en verliep heel erg ontspannen. Sjoerd kon mij gelijk op mijn gemak stellen, dat was erg fijn. Tijdens de shoot werd er veel gewerkt met schaduw, licht en verschillende interessante hoeken. Door de lens kun je op zoek naar de mooie hoeken, en door met licht en schaduw te werken kun je binnen het frame de mooie kanten benadrukken en de mindere wat ‘verdoezelen’. Hoewel het natuurlijk best spannend was, ben ik ontzettend blij met de resultaten. Zo blij zelfs dat ik dacht; dit wil ik nog een keer!

Een goede maand later ben ik weer langsgekomen in de studio, deze keer voor natuurlijke foto’s van mezelf. Zelfs deze natuurlijke foto’s zijn erg goed gelukt. Beide shoots waren een unieke ervaring. Studio 78a en Sjoerd hebben me erg enthousiast gemaakt over de kracht van goede en professionele fotografie en ook wat de shoot-ervaring met jou als persoon kan doen. Naast een gezellige middag geeft het je ook een een beetje extra zelfvertrouwen. Een professionele shoot doen is een stuk leuker en bijzonderder dan het maken van de standaard fotokiekjes op vakantie en het resultaat een stuk mooier!

No Comments

Post a Comment