Floep!
Bezoekadres:
Steenwijkstraatweg 78A, Meppel
Contactgegevens:
- Mobiel Sjoerd: +31648757191
- Mobiel Vera: +31611270760
- Email: info@78a.nl
Je vindt ons ook op social media
Follow us

Karlijn

Karlijn

Vera is een vriendin van een vriendin. Soms als het mooi weer is stelt ze ideeën voor, voor een fotoshoot, en gaan we er met ons 3en op uit. Ik had haar nog niet eerder in een professionele flow gezien, maar ik hoor haar wel regelmatig praten over haar werk, dan laat ze foto’s zien van projecten of foto’s waar ze trots op is. 

Ik ben geen model, heb nog nooit echt model gestaan voor iets, dus toen Vera vroeg of ik met haar en Sjoerd wilde werken was ik meteen enthousiast, en een beetje gevleid natuurlijk. Ze vertelde me over ideeën die ze hadden, waaronder een aantal topless, en ze vroeg me of ik daar comfortabel mee zou zijn. Ze vertelde me ook wat voor soort kleren ik mocht meebrengen, wat ik kon verwachten, wat handig was om van tevoren aan te trekken en waar ik moest zijn. Uiteindelijk belden we wel een uur en realiseerde ik me dat ik volledig in ze geloofde en uitkeek naar hun creativiteit.

Toen ik aankwam stelde Sjoerd zich aan me voor. Hij liet meer foto’s zien van ideeën, uit boeken en vanaf Pinterest, die we waarschijnlijk die middag zouden uitproberen. Het kantoor zag er professioneel uit, maar deed ook vriendelijk aan, waardoor ik me er enorm in thuis voelde. Na een korte tien minuten met de auto kwamen we aan bij een verlaten zuivelfabriek waarin alles binnen al klaar stond voor een echte fotoshoot. Vera leidde me rond door het gebouw waar, naast de studio, ook nog verschillende kunstwerken tentoongesteld stonden.

Boudoir shoot donkerharig meisje

Vera begon op een speelse manier wat foto’s te maken, om mij gewend te laten raken aan de camera en de bewegingen. Ondertussen zette Sjoerd de rest van de dingen klaar. Eerst moesten we mij laten zweven, en uiteindelijk vonden we de goede pose om dat realistisch te laten lijken. Ze gaven me complimenten en zorgden dat ik me goed voelde waar ik zat. Vera maakte de foto’s, ze creëerden wind om mijn jurk en haar in beweging te brengen, plaatsten de schaduw, en ik probeerde te acteren. Sjoerd gaf duidelijke instructies voor mijn expressie, waar ik moest kijken en hoe ik moest bewegen. Het was fascinerend om mee te maken en ik deed zo goed mogelijk mijn best. Het bleek achteraf nog een hele workout.

Samen zochten we een set kleding uit die paste bij ieder idee wat ze wilden uitproberen. We wilden iets liefs, iets ruigs, en we zouden eindigen met schmink, olie en glitters. Ik ben door een scala aan emoties gegaan tijdens de shoot, heb ook geleerd hoe ik met mijn lichaamstaal deze emoties kon weergeven. Als iets me niet helemaal lukte kwam Sjoerd met trucjes over hoe het makkelijker zou gaan. Het voelde een beetje gek toen ik gebodypaint moest worden, omdat zoiets nog nooit eerder bij mij was gedaan, maar ik heb me niet een seconde ongemakkelijk gevoeld. Sjoerd en Vera wisten duidelijk wat ze aan het doen waren, en regelden alles op een heel professionele manier. 

Uiteindelijk denk ik dat Vera de meeste foto’s van mij heeft gemaakt. Ik was me er niet van bewust, maar Sjoerd wees me erop dat ik net een andere mimiek had met haar achter de camera. Achteraf gezien is dat ook logisch, omdat ik meer gewend ben dat zij daar staat. De manier waarop Sjoerd en Vera met me communiceerden maakte dat ik volledig vertrouwen in ze had. Ik heb veel geleerd over de setting, heb ze horen praten over het optimale gebruik van verschillende soorten licht en ruimte, ik had plezier en heb gelachen en was uiteindelijk zelfs vrij om een eigen idee in te brengen, waar nog enthousiast op gereageerd werd ook. Ik ben dankbaar voor de ervaring, en als ze me ooit zouden vragen nog eens mee te werken zou ik zonder twijfel ja antwoorden.

No Comments

Post a Comment