Floep!
Bezoekadres:
Steenwijkstraatweg 78A, Meppel
Contactgegevens:
- Mobiel Sjoerd: +31648757191
- Mobiel Vera: +31611270760
- Email: info@78a.nl
Je vindt ons ook op social media
Follow us
 

Een toevallige ontmoeting in Bardenas Reales

Hoy visitar Bardenas Reales con motos

Een toevallige ontmoeting in Bardenas Reales

Al wandelend in de lobby vertellen we de receptionist onze planning: “hoy visitar Bardenas Reales con motos”. Na enkele weken door Spanje te hebben gereisd, zijn we gewend aan het spreken in “hele werkwoorden” om ons verstaanbaar te maken. Engels is vaak geen optie en dus hebben we un poco español geleerd.

Eenmaal aangekomen in het park zien we een auto met dakkoffer en een geel kenteken, die we vrolijk inhalen en nog even nazwaaien. Als motorrijder zwaai je meestal alleen naar andere rijders, maar voor deze Nederlandse auto maken we een uitzondering. Na de nodige Spaanse miscommunicatie is het fijn om te weten dat we ook nog dezelfde taal spreken als sommige mensen.

We vervolgen onze weg en kijken wie de grootste stofwolk kan maken op het gravelpad. Helaas, mijn pluimpje is nauwelijks zichtbaar. Niet veel later zien we een wandelpad en strekken we onze benen. Dan zien we ineens 12 gigantische vogels boven ons hoofd cirkelen. Schijnbaar (een van) de grootste van Europa – de vale of lammergier. Super gaaf! Tevergeefs probeer ik mijn compact camera nog uit mijn jas te sjorren om ze vast te leggen. Ik had niet verwacht dat ze zo dichtbij zouden komen. Ach ja, misschien komen ze later terug en anders kunnen we sowieso van het uitzicht genieten.

Net als we een leuk plekje vinden, vraagt iemand of we geen foto van ons samen willen. Dit uitzicht was namelijk wel heel bijzonder. We hadden die twee al Nederlands horen praten, dus zeiden we vrolijk: ‘dat mag hoor!’ Toen werd al gauw duidelijk: dit waren de Nederlanders van die auto met de dakkoffer. Al snel waren we heel wat gezellige gesprekken en gave foto’s verder. Leuk dat we Sjoerd en Vera zo tegen zijn gekomen! 🙂

Bardenas Reales was voor ons de perfecte afsluiting van een heerlijke reis door het noorden van Spanje. Op welke bijzondere bestemming ontmoeten we elkaar de volgende keer?

Rein en Mariss

No Comments

Post a Comment