Floep!
Bezoekadres:
Steenwijkstraatweg 78A, Meppel
Contactgegevens:
- Mobiel Sjoerd: +31648757191
- Mobiel Vera: +31611270760
- Email: info@78a.nl
Je vindt ons ook op social media
Follow us

Flower fashion shoot – Gipskruid jurk

Flower fashion shoot – Gipskruid jurk

Dit is de eerste blog die wij plaatsen over een serie floral fashion shoots die wij onlangs hebben gedaan.
Het team bestond voor deze shoot uit:

  • Sandra Welte – freelance bloemstylist Divergent Flowers
  • Lianne Veenstra – model en lid van het Studio 78A team
  • Sjoerd Banga – fotograaf Studio 78A
  • Vera Wapstra – junior filmer/editor Studio 78A
  • Patricia van Es – stagiair film

We nemen je mee achter de schermen van deze fotoshoot.

Bloemen zijn mijn passie…

3 jaar geleden kwam ik erachter dat wat ik deed mij niet gelukkig maakte. Ik maakte computer animaties, maar hierin kon ik mijn passie niet in vinden. Het blijkt best moeilijk te zijn om dan op zoek te gaan naar wat je dan wil gaan doen met je leven.

Creativiteit tekent mijn leven, maar op welke manier kon ik die creativiteit verder ontwikkelen. Uiteindelijk bleken bloemen echt mijn uitlaatklep te zijn. Een omscholing tot bloemstylist was het resultaat.
Al gauw kwam ik erachter dat ik in mijn werk op zoek ga naar grenzen, zowel in techniek…hoe kan met frames nog vernieuwend zijn, als in kleur….het opzoeken van welke kleurencombinaties zijn mogelijk, maar ook in vorm…. op welke manier kan ik de bloemen op een andere manier laten zien.

Al een tijd ben ik op zoek naar de uitdaging om mode met bloemen te combineren. De uitdaging om bloemen te verwerken tot een product waar je in eerste instantie nooit aan gedacht had, maar wat je uiteindelijk doet verbazen over wat eigenlijk allemaal mogelijk is
met bloemen.

Een jurk van bloemen, dat is mijn grote bloemen project. En alhoewel mijn stijl kleurrijk en expressief is wilde ik een keer iets maken dat sexy en delicaat is. Een jurk van gipskruid, want houdbaarheid is ook een factor waar je met een fotoshoot rekening mee moet houden. Het gipskruid heb ik gesponsord gekregen van Alkemade en is afkomstig van Klaver Flowers uit Ethiopië. Het is leuk om te zien dat ze enthousiast worden als je iets anders wil doen met hun gipskruid. En ineens ga je anders kijken naar een bloem die vaak als vulling in boeketten gebruikt wordt. Het is een heel fijn bloemetje om mee te werken. 100 takken gipskruid zitten er in de jurk, allemaal kleine toefjes heb ik met de hand op de jurk genaaid. Dat is veel werk, echt heel veel werk. 10 uur welgeteld. Maar het resultaat mag er zijn.

En dan komt het moment dat het model, Lianne, de jurk aantrekt. Toch wel een magisch moment voor mij. Het is een hele tere jurk dus hier en daar nog een bloemetje ter plekke extra vastgezet en de shoot kon beginnen.

Sjoerd had een hele mooie locatie gevonden met een mysterieuze grote boom. De gipskruid jurk, Lianne en de locatie samen pasten perfect bij elkaar. Met muziek wist Sjoerd de juiste sfeer te benadrukken waardoor ik zelf ook echt stond te genieten van deze fotoshoot.

Sandra Welte

De eerste fotoshoot die ik enkele jaren terug deed was op exact dezelfde plek in het bos als deze keer. Bij een grote boom, op een open plek, sprookjesachtig door het invallende zonlicht tussen het bladerdek door. De jurk gemaakt van echte bloemen en de omgeving zorgden voor een dromerig, romantisch effect. Het weer zat mee; het was zonnig en warm (wel wat anders dan die eerste keerin november waar ik met 0 graden op mijn blote voeten door het bos liep). Tegen het einde van het eerste deel van de shoot, was het idee dat ik op de bosgrond ging liggen en als het ware opging in de gevallen, achtergebleven herfstbladeren. Dit was een hele overwinning voor mij, aangezien er van alles over de bosgrond rondkruipt.

Lianne Veenstra

Behalve de thema’s was vooral ook het team speciaal voor mij. Sandra Welte heb ik leren kennen tijdens de Trash the dress fotoshoot die ik met hun voor Banganimation heb gedaan. Tijdens die shoot kwamen wij erachter dat we beiden in de creatieve hoek zitten. Sandra maakte in die periode prachtige 3D animaties en we hebben elkaar daardoor nog tijden kunnen inspireren. Begin dit jaar benaderde Sandra mij over het idee om fotoshoots met bloemsierkunst te gaan doen en of ik even wilde brainstormen hierover.

Het was snel duidelijk dat de locatie voor deze floral fashion shoot belangrijk was. Voor de jurk in gipskruid hebben wij gekozen voor een niet publieke locatie. Zo konden wij rustig werken aan de foto’s en was het ook minder spannend voor model Lianne om in en uit de jurk te stappen.

Sjoerd Banga

No Comments

Post a Comment