Floep!
Bezoekadres:
Steenwijkstraatweg 78A, Meppel
Contactgegevens:
- Mobiel Sjoerd: +31648757191
- Mobiel Vera: +31611270760
- Email: info@78a.nl
Je vindt ons ook op social media
Follow us

Floral fasion shoot – Steampunk choker

Floral fasion shoot – Steampunk choker

Deze Steampunk stijl floral fasion shoot is de tweede van een serie achter de schermen verhalen over shoots die wij onlangs hebben gedaan met bloemen als thema.
Het team bestond voor deze shoot uit:

  • Sandra Welte – freelance bloemstylist Divergent Flowers
  • Lianne Veenstra – model en lid van het Studio 78A team
  • Sjoerd Banga – fotograaf Studio 78A
  • Vera wapstra – junior filmer/editor Studio 78A
  • Patricia van Es – stagiair film

We nemen je mee achter de schermen van deze fotoshoot.

Ik moet het toegeven, fotoshoots doen is verslavend. Ik herinner mij nog goed de eerste keer dat ik een shoot met Sjoerd deed in 2015. Toen ik een jaar later bij Studio 78A werkte, heb ik er met veel plezier nog vele gedaan. Nu ik in Parijs woon en werk, kan ik helaas niet meer veel voor Studio 78A doen als ik zou willen en eerlijk is eerlijk, ik mis het werken met een fantastisch, creatief team in de studio ontzettend. Daarom laat ik de mogelijkheid een fotoshoot te doen zeker niet voorbijgaan zodra ik weer een aantal dagen in Nederland ben. Ook deze keer hebben we samen met bloemkunstenaar Sandra een origineel idee uitgewerkt tot een prachtig eindresultaat.

Dit tweede deel van de shoot stond in scherp contrast met het eerste, waarbij de open omgeving van het bos plaats had gemaakt voor de donkere kelder van de studio. Nu droeg ik een Steam Punk halsband gemaakt van ijzerdraad en tandwieltjes en versierd met mooie, kleurrijke bloemen. Ik had een streep van felle kleuren, aangebracht met water en pastelkrijt, over mijn gezicht lopen. Niet romantisch en lieflijk, maar mechanisch en stoer. Voor extra effect hadden we gekleurde rook, eerst binnen (niet zo’n goed idee in een laaghangende kelder), later buiten.

We hebben de dag naar veel tevredenheid afgesloten en zijn door middel van een goede samenwerking tot geweldige en unieke foto’s gekomen. Ik ben heel erg blij dat ik aan dit project mee heb kunnen werken en kan nu alweer niet wachten om mijn volgende fotoshoot met Sjoerd te doen.

Lianne Veenstra

Omdat ik toch 2 uur in de auto moest voor deze fotoshoots vond ik dat ik toch nog iets meer moest maken om te laten fotograferen door Sjoerd. Iets totaal anders wat ik daar ter plekke nog af kon maken met bloemen, aangezien ik al voorzien had dat de jurk veel tijd in beslag zou nemen. Thuis had ik daarom al een frame gemaakt van gekleurd aluminium draad in de vorm van een choker halsketting. Omdat ik totaal iets anders wilde ben ik gegaan voor een steampunk look. De tandwieltjes heb ik er één voor één op vastgemaakt met heel dun ijzerdraad. Het moest natuurlijk wel echt vast zitten.

Nadat we de fotoshoot met de gipskruid jurk gehad hebben moest ik snel nog even de ketting zijn finishing touch te geven door er wat bloemblaadjes van de Gloriosa bloem op te plakken. Daarnaast heb ik nog wat andere bloemen erop gelijmd waaronder een heel mooi klein lelietje. Deze ketting heeft niet veel nodig aan bloemen, de rest was aan Lianne.
Om echt een extravagante feel te krijgen koos ik voor felle geel oranje make up bij de ogen van Lianne. Erg blij ben ik met de combinatie van de ketting, make up en omgeving.
De fotoshoot vond plaats in de kelder van een oude kaasfabriek. De sfeer was daar totaal anders. Een grote machine maakte de steampunk insteek die ik had met de ketting helemaal compleet. Sjoerd is vervolgens op zoek gegaan naar de perfecte verlichting bij deze shoot. Aangezien Lianne niet veel poses aan kon nemen, omdat de ketting haar haast in bedwang hield. Met Rammstein op de achtergrond werd al gauw duidelijk dat ook deze fotoshoot, hoe anders deze ook mocht zijn, weer super tof werd.

Bloemen zijn mijn passie, dat wist ik al een tijdje. Maar mode en bloemen daar zal ik mezelf nog zeker vaker in gaan uitdagen. Het volgende project zit nu al in mijn hoofd en het lijkt me super om de samenwerking met Sjoerd en Lianne weer aan te gaan.

Sandra Welte

Steampunk in combinatie met bloemen had ik nog niet eerder meegemaakt en het prachtig object wat Sandra had ontworpen was voor ons ook erg inspirerend. Het was ook bijzonder om te zien hoe anders Lianne er uitzag in deze stijl. Alsof er een ander, haast buitenaards, persoon voor je stond. Zo zie je maar weer dat locatie, thema, muziek en mood een model ook van binnen anders doet voelen. Het was terug te zien in haar blik (of werd ik zelf voor de gek gehouden?).

De meeste foto’s zijn gemaakt met 1 flitser om voor harde schaduwen te zorgen en de rauwheid van de locatie paste perfect bij het object van Sandra. Lianne had ik al een jaar niet meer gezien door haar carrière in Parijs en ik werd er tijdens de shoot weer aan herinnerd: Lianne is, naast onze lieve nicht, ook een van mijn favoriete modellen om mee te werken.

Sjoerd Banga

No Comments

Post a Comment